Search for:
κάνει ασφάλιση καλύπτει τα οχήματα σας αερόσακους

Καλύπτονται οι αερόσακοι από την ασφάλιση αυτοκινήτου;

Οι αερόσακοι των οχημάτων καλύπτονται από την ασφάλεια αυτοκινήτου;

Οι αερόσακοι αναφέρονται σε μαξιλάρια σε ένα αυτοκίνητο που φουσκώνουν σε περίπτωση σύγκρουσης. Με τα χρόνια, οι αερόσακοι έχουν σώσει χιλιάδες ζωές λόγω των οποίων εφαρμόζονται νέοι νόμοι για την εγκατάσταση ενός ελάχιστου αριθμού αερόσακων σε ένα όχημα για την αποτροπή των επιβατών και του οδηγού του οχήματος.

Οι αερόσακοι προστατεύουν τον επιβάτη από τον τραυματισμό λόγω του εσωτερικού του οχήματος, αποτρέποντας έτσι τους τραυματισμούς. Σήμερα, ακόμη και τα πιο οικονομικά οχήματα που κινούνται στους δρόμους της Ινδίας διαθέτουν αερόσακους για να παρέχουν μέγιστη προστασία στον ιδιοκτήτη του οχήματος και στους επιβάτες.

Σε ένα όχημα, οι αερόσακοι εγκαθίστανται σε διάφορα σημεία, συμπεριλαμβανομένων των μπροστινών αερόσακων που ανοίγουν κοντά στο τιμόνι, των πλευρικών αερόσακων που είναι εγκατεστημένοι στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και των αερόσακων γονάτων που είναι εγκατεστημένοι κάτω από το ταμπλό.

Οι αερόσακοι αφού φουσκώσουν πρέπει να αντικατασταθούν. Μπορεί να νομίζετε ότι η πλήρης ασφάλιση αυτοκινήτου μπορεί να σας βοηθήσει να καλύψετε τους αερόσακους, αλλά δεν είναι τόσο απλό. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε εάν οι αερόσακοι καλύπτονται από την ασφάλεια αυτοκινήτου ή όχι.

Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου καλύπτει τους αερόσακους;

Όπως γνωρίζετε, η ασφάλιση αυτοκινήτου είναι δύο τύπων στην Ινδία, δηλαδή ασφάλιση αυτοκινήτου τρίτων και ολοκληρωμένη ασφάλεια αυτοκινήτου. Μια πολιτική τρίτων προστατεύει από ζημιές που προκαλούνται σε τρίτα πρόσωπα ή περιουσιακά στοιχεία. Ενώ, η ολοκληρωμένη πολιτική παρέχει κάλυψη έναντι ζημιών που προκαλούνται στο δικό σας αυτοκίνητο σε αυτό του τρίτου μέρους.

Η ύπαρξη μιας ολοκληρωμένης πολιτικής αυτοκινήτου σας προστατεύει από ζημιές που προκαλούνται από το δικό σας αυτοκίνητο λόγω φυσικής ή ανθρωπογενούς καταστροφής όπως πυρκαγιά, πλημμύρα, κυκλώνας, σεισμός κ.λπ. παρέχει επίσης προστασία από κλοπή. Σήμερα, τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα διαθέτουν 10 αερόσακους για να εξασφαλίσουν τη βέλτιστη ασφάλεια του ιδιοκτήτη του οχήματος.

Το κόστος αντικατάστασης των αερόσακων μπορεί να αποδειχθεί πολύ ακριβό. Επιπλέον, και στα πολυτελή αυτοκίνητα, το κόστος αντικατάστασης των αερόσακων μπορεί να κοστίσει βαριά από την τσέπη του για τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο τρίτων δεν παρέχει κάλυψη για αερόσακους.

Ωστόσο, μια τυπική συνολική πολιτική το κάνει, αλλά μόνο μέχρι ένα ορισμένο βαθμό. Αυτό συμβαίνει επειδή μια ολοκληρωμένη πολιτική αυτοκινήτου αποκλείει το κόστος της κανονικής φθοράς του οχήματος, γνωστό και ως απόσβεση. Έτσι, για να λάβετε κάλυψη για αερόσακους, πρέπει να επεκτείνετε την ασφαλιστική κάλυψη αυτοκινήτου με επιπλέον αναβάτες όπως μηδενική απόσβεση.

Πώς επηρεάζει η απόσβεση την απαίτηση ασφάλισης αυτοκινήτου;

Γενικά, οι αερόσακοι καλύπτονται από μια ολοκληρωμένη πολιτική αυτοκινήτων, αλλά όχι αποκλειστικά λόγω των ποσοστών απόσβεσής τους. Από την άλλη πλευρά, η απόσβεση αναφέρεται στην αξία της απόσβεσης του οχήματος λόγω της φθοράς των στοιχείων του σε μια χρονική περίοδο.

Σύμφωνα με ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτοκινήτου, όταν υποβάλλετε αξίωση, το ποσό που καταβάλλεται είναι πάντα μικρότερο από την αγοραία αξία του οχήματος λόγω του παράγοντα απόσβεσης. Όσο πιο παλιό είναι το αυτοκίνητο, τόσο μεγαλύτερη είναι η απόσβεση. Η αξία των αποσβέσεων υπολογίζεται με βάση τα εξαρτήματα του οχήματος και την ηλικία τους.

Συντελεστές απόσβεσης με βάση την ηλικία του οχήματος

Depreciation rates based on vehicle’s age

ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΣΒΕΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ
Έως 6 μήνες 5%
6 μήνες έως λιγότερο από ένα χρόνο 15%
1 έτος έως 2 χρόνια 20%
2 ετών έως 3 ετών 30%
3 ετών έως 4 ετών 40%
4 ετών έως 5 ετών 50%

Συντελεστές απόσβεσης βάσει ανταλλακτικών οχημάτων

ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΣΒΕΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ
Βαφή 50%
Εξαρτήματα από νάιλον/καουτσούκ/πλαστικά 50%
Εξαρτήματα από fiberglass 30%
Εξαρτήματα κατασκευασμένα από γυαλί ΜΗΔΕΝ

 

Όπως βλέπετε, λόγω του παράγοντα απόσβεσης, θα χάσετε το 50% της αξίας των αερόσακων που είναι ειδικά κατασκευασμένοι από νάιλον. Το ποσό απόσβεσης θα αυξηθεί ανάλογα και με την ηλικία του οχήματος. Αυτό είναι όταν το μηδενικό πρόσθετο απόσβεσης έρχεται στη διάθεσή σας, καθώς προσφέρει πλήρη κάλυψη χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η αξία απόσβεσης.

Η αγορά ενός καλύμματος μηδενικής απόσβεσης είναι εξαιρετικά επωφελής στην περίπτωση των παρακάτω:

  • Μόλις ξεκινήσατε να οδηγείτε
  • Έχετε ένα ακριβό αυτοκίνητο
  • Το αυτοκίνητό σας είναι καινούργιο
  • Τα ανταλλακτικά του αυτοκινήτου σας είναι ακριβά
  • Οδηγείτε σε περιοχές επιρρεπείς σε ατυχήματα

Το Υπουργείο Οδικών Μεταφορών και Αυτοκινητοδρόμων έχει καταστήσει υποχρεωτικό για όλους τους ιδιοκτήτες οχημάτων να έχουν τοποθετήσει τουλάχιστον 6 αερόσακους στο όχημα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να αγοράσετε ένα πρόσθετο κάλυμμα μηδενικής απόσβεσης με άλλα πρόσθετα καλύμματα με την πολιτική του αυτοκινήτου σας για να έχετε εκτεταμένη κάλυψη και να μην καταλήξετε να ξοδεύετε από την τσέπη σας για το ακριβό κόστος των αερόσακων.

Leave A Comment

All fields marked with an asterisk (*) are required